Слава ЈУ „Дома ученика“ Требиње

04.12.2023.

Ломљењем славског колача и трпезом љубави, требињски Дом ученика данас је прославио своју крсну славу – Ваведење Пресвете Богородице.

Директор ове јавне установе Миро Гредо казао је да су дјеца у  Дому ученика изузетно задовољна условима и да ни родитељи немају ниједну замјерку и идеју шта би то требало поправити.

„Данас ћемо се захвалити Богородици која нам је омогућила све ово што пружамо ми дјеци и дјеца нама. Када сам питао зашто славимо Ваведење, рекли су ми да је то благословио владика Атанасије, јер овај празник симболично представља улазак дјеце у свијет одраслих , као што је света Богородица ушла у храм. Зато нам је овај празник веома важан“, казао је Гредо.

Он је истакао да ће се сви запослени и даље трудити да боравак дјеце у овој установи буде на највишем нивоу.

„Ове године смо добили највише признање, захвалницу Града Требиња. И тада а и данас се захваљујем свима који су прошли кроз нашу установу и који  тренутно дају максимум за квалитет Дома ученика и добре услове“, прича Гредо.

Slava 2.jpg (267 KB)

Ломљењу славског колача присустовао је замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић као и остали представници јавних установа нашега града.

Преузето са сајта Радио Требиње