Površina
1.907,24 m2
Kapacitet
197 kreveta
Učionica
60 mjesta
Dvorište
300 m2
KAKO SE PRIJAVITI?
Kliknite ovde

O nama

JU „Dom učenika“ u Trebinju je specijalizovana ustanova u oblasti učeničkog i studenskog standarda. Nalazi se u centralnoj zoni grada u neposrednoj blizini srednjih škola. Takođe u blizini se nalazi gradski park „Jovan Dučić“ koji predstavlja lijepu i mirnu oazu.

U Domu su dijeca koja dolaze iz okolnih mjesta: Bileće, Berkovića, Nevesinja, Gacko, Foča, Ljubinje, Stolac i raznih manjih sela. U Domu je 2021/22. godine upisan stojedan učenik. Dom posjeduje svoju vlastitu kuhinju sa trpezarijom u kojoj se organizuje ishrana za naše učenike i studente iz JU „Studenski centar“ Trebinje.

Objekat posjeduje TV salu, učionicu za učenje opremljenu računarima i internet klubom. Posjeduje svoju vlastitu biblioteku koja od ove godine sarađuje sa „Narodnom bibliotekom“ Trebinje, tako da je struktura književnog fonda raznovrsna.

Tokom godine imamo posjete muzejima, kulturnom centru, razne sportske sekcije ,sve u cilju kvalitetnijeg slobodnog vremena.

Najčešća pitanja

 • Gdje se nalazi Dom učenika?

  Dom se nalazi u centru grada, ušuškan u renoviranu zgradu bivše vojne kasarne. U produžetku je Muzička škola, fakulteti: Turizam i hoteliojerstvo, Menadžment i Likovna akademija. Dom učenika mežete naći na google mape.

 • Kakvi su uslovi smještaja i ishrane?

  Dom raspolaže sa dvokrevetnim, trokrevetnim, četverokrevetnim i višekrevetnim sobama. Svaka soba ima kupatilo. Ishrana je kvalitetna sastavljena u saradnji sa učenicima (anketa koju hranu vole, koju ne vole). Opremljena kuhinja sa dvije trpezarije za 108 mjesta.

 • Koje su prednosti domskog života?

  -Razvijanje svijesti o kolektivnom životu, njegovanje drugarstva, sklapanje novih prijateljstava.
  -Vaspitavanje i učenje kroz kolektiv i pomoći savladavanju školskog gradiva.
  -Postiče potrebe učenika za kulturno i stvaralačko sprovođenje slobodnog vremena,organizovanjem raznovrsnih oblika sportskog života kao i kulturno-zabavnog.

Partneri