Oтворена јубиларна двадесета година „Љетна школа спорта Републике Српске 2023″Дом ученика Требиње

04.07.2023.

У Требињу је вечерас почела Љетна школа спорта, која ће окупити око 1.000 спортиста из 27 спортских савеза Републике Српске.

Отварајући ову манифестацију у Дому ученика, Селма Чабрић, министар породице, омладине и спорта је истакла да се Љетна школа спорта реализује већ 20 година и да ће дјеца у по шест група током осам седмица, осим тренинга, имати и стручна предавања усмјерена на изградњу њихове личности да би уз доброг спортисту постали и добри људи.

„Циљ је да се препознају најбољи и да се ради на њиховој афирмацији, као и да се као млади спортисти науче носити са успонима и падовима“, навела је Чабрић.

Она је додала да ће са дјецом радити и познати спортисти и тренери.

„Надам се да ће дјеца понијети лијепе успомене из ове школе спорта из Требиња и да ће обиљежити дио њиховог одрастања“, рекла је Чабрић.

Мирко Ћурић, градоначелник Требиња каже да ће се град поново потрудити да буде добар домаћин.

„Многи успјешни спортисти су прошли ову школу, што позитивно утиче на младе да се баве спортом. И то што је Требиње већ двије деценије домаћин овог значајног догађаја говори да има шта да понуди и да дјецу највише привлаче базени, аква парк и спортска игралишта“, навео је Ћурић.

Он је најавио и да ће у наредном периоду, уз подршку Владе Републике Српске, предсједника Републике Милорада Додика, „Електропривреде РС“ почети изградња нове спортске дворане, што ће бити значајно јер Требиње има највећи број премијерлигаша до сада.

20230703_190230.jpg (503 KB)

Сергеј Влачо, пливач из Лакташа, који је недавно оборио рекорд на 50 метара у прсном пливању, очекује да ће имати квалитетне тренинге и дружење са другарима.

Томо Лопарић, тренер из Смучарског клуба „Романија“ са Пала рекао је да је ово изврсна школа спорта која пружа додатне тренинге и релаксацију младим спортистима.

„Требиње пружа све што је потребно спортистима, посебно базене и бројне друге садржаје којима град располаже“, навео је Лопарић.

Овогодишњу Љетну школу спорта Републике Српске подржали су град Требиње, Електропривреда Републике Српске, Хидроелектране на Требишњици, „Дом ученика“, „Требиње спорт“ и „Базени“.