654654.jpg (246 KB)

Испред „Дома ученика“ у Требињу вечерас је отворена Љетна школа спорта у којој ће учествовати више од 1.000 спортиста из 19 спортских савеза Републике Српске.

Представник Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске Раде Гвозден рекао је да Министарство плаћа комплетан боравак за 545 учесника у износу од 143.800 КМ.

„Већ 21. годину Министарство организује Љетну школу спорта, а у Требиње ће доћи 19 спортских савеза са више од 1.000 учесника. Током Љетне школе спорта биће заступљени спортови пливање, џудо, кик бокс, атлетика и други, Требиње има одличне услове за тренинг и добри су домаћини због чега смо овај град и изабрали као базу Школе спорта. Осим тренажних активности, Љетна школа спорта има и едукативни карактер тако да ће за спортисте бити организована и предавања на тему ‘Плиометријски тренинг’ и ‘Допинг – узимање узорака и њихово процесуирање’“, казао је Гвозден.

877.jpg (226 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић, који је отворио Љетну школу спорта захвалио је требињским установама и спортским клубовима који су дали допринос у организацији, истакавши да велики број успјешних спортиста из Требиња и Српске наступа у свијету.

„Према процјенама, више од 1.000 дјеце учествоваће у Љетној школи спорта у Требињу, а велики број њих биће смјештен у требињском Дому ученика. Очекујемо у наредним данима да добијемо повратну информацију да ли ће званично Требиње да буде ‘европски град спорта’ за 2025. годину, а када добијемо тај документ имаћемо званично податак да Требиње има комплетну спортску инфраструктуру и велики број спортиста који желе да се баве спортом“, навео је Ћурић.

Међу учесницима јe Маша Рогић из мјеста Алексићи која се бави пливањем.

„Други пут сам у Требињу, веома ми је лијепо овдје и упознала сам много другара“, каже Маша.

Љетна школа спорта ће се одржати у осам смјена у трајању од по шест дана и трајаће до 25. августа.